De ce să-ți faci site cu cineva care înțelege natura umană

Cei mai mulți programatori sau web designeri care construiesc site-uri nu înțeleg natura umană în profunzime. Nu se cunosc pe ei înșiși, emoțional, psihologic și spiritual vorbind.

Nu înțeleg cum funcționează mintea umană și nu înțeleg nevoile cele mai profunde ale omului.

Ei ar trebui să empatizeze sincer cu publicul pentru care este destinat site-ul. Să pătrundă adânc în filozofie și sens.

Să contempleze fiecare buton sau titlu de pe site-ul tău, fiecare nuanță de culoare și sensul fiecărui element. Și să reușească să vadă site-ul pe care l-au creat, din papucii vizitatorilor. Să reușească să iasă din ego-ul lor.

Iar pentru că nu fac aceste lucruri, ei creează doar un site și nu o unealtă de comunicare sensibilă la nevoile celor care o folosesc

Nu ajunge ca omul pe care îl angajezi să-ți facă site-ul, să fie doar un simplu programator sau web designer.

Ai nevoie ca acel om să-și înțeleagă foarte profund propria natură umană, propriile comportamente conștiente și inconștiente, propriile mecanisme din spatele deciziei de a cumpăra de pe un site, de a se abona la un site, de a petrece timp cu plăcere pe un site.

Ai nevoie ca omul care îți face site-ul să înțeleagă cum se mișcă ochiul vizitatorului pe pagină, cum reacționează la diverși stimuli.

Are nevoie să prezică foarte bine în ce sens se va schimba comportamentul utilizatorului dacă lasă cu 10 cm. mai mult spațiu între un titlu și un buton pe site-ul tău, ca un exemplu.

Omul care îți face site-ul trebuie să cunoască în profunzime cum funcționează atenția omului și mecanismul lui de decizie.

Pentru că tu ai nevoie ca utilizatorii site-ului tău să ia o decizie: să se aboneze, să cumpere, să citească, să te contacteze.

Programatorul pe care îl angajezi trebuie să înțeleagă foarte bine comportamentele și motivațiile umane. Și va putea face asta doar dacă și le înțelege pe ale lui în primul rând.

Asta înseamnă să-ți angajezi un programator care are un stil de viață contemplativ, cu practici zilnice de focus, meditație și observare.

Sună exagerat?

Poate crezi că e exagerat să ceri asta de la un programator, dar amintește-ți că pe net sunt miliarde de site-uri și tu ai nevoie de un site chiar bun și sensibil la nevoile oamenilor, o piesă de site intuitivă și remarcabilă în comunicare și impact.

Ai nevoie de un site care să preîntâmpine așteptările oamenilor și să le dea ce-și doresc.

Ai nevoie de o piesă cu adevărat bine gândită și cu sens, orientată spre a oferi o experiență ușoară, intuitivă și plăcută care să facă vizitatorii să mai revină cu drag.

Nimic nu trebuie pus la voia întâmplării pe site-ul tău, doar așa că e la modă sau așa se face peste tot ori așa ai văzut la alții.

Majoritatea își fac site pe această premisă: așa am văzut la ăla sau la celălalt.

Nu, nu ne interesează ce fac ceilalți. Căci crede-mă pe cuvânt, am studiat, am analizat, am testat și am ajuns la concluzia că:

Majoritatea fac site-uri de lemn, generice, superficiale și aglomerate cu elemente care irosesc timpul și energia utilizatorilor aiurea. Și mă refer chiar la experți în site-uri.

Degeaba ai un expert care face de 10 ani site-uri, programare și web design dacă nu are și câțiva ani de meditație, sport, contemplare, filozofie și practica observării interioare.

Pentru că acel expert îți va face un site de dragul site-ului, nu de dragul comunicării. El este prins în matrixul lui de tehnician: „ote ce site ți-am făcut”.

Nu ar trebui să te intereseze cât este de șmecher și spectaculos site-ul pe care ți-l poate face programatorul tău. Ci cât de repede și emoțional poate comunica mesajul tău către vizitatorii site-ului.

Și cât de repede îi poate determina să ia o decizie: să cumpere, să se aboneze, să citească ceva până la capăt, etc.

Site-ul ar trebui să fie strict o unealtă de comunicare, nu un tablou artistic, nu o mașinuță teleghidată cu telecomandă, nu un balon cu aer cald.

Site-ul pe care vrei să ți-l faci ar trebui să funcționeze ca un pod între mesajul tău și publicul țintă.

Dacă accentul se pune pe site în sine, ai eșuat. Dacă accentul se pune pe cât de clar și eficient poate livra site-ul tău un mesaj vizitatorilor și cât de ușor îi poate determina să facă o acțiune dorită, atunci ai câștigat.

De aceea ar trebui ca focusul principal să fie relaționarea, comunicarea și sensibilitatea la nevoile publicului tău țintă.

Site-ul este doar o unealtă care servește acestui scop. Mesajul este stăpânul, site-ul este doar servitorul care ajută mesajul să ajungă la cât mai multă lume.

Pune accentul pe mesaj și comunicare dacă nu vrei să dai banii degeaba pe site.

Nu mai angaja oameni care trăiesc doar într-o cultură a site-urilor și a lucrurilor tehnice, căci aceia îți vor livra un site de lemn care nu satisface nevoile reale ale oamenilor.

Angajează-ți un om care pune pe primul loc în viața lui cunoașterea interioară și comunicarea și pe locul doi site-urile și tehnologia.


Cu drag, Esenţialul™.

Esențialul™ ajută coachi și terapeuți să-și monetizeze munca prin branding și marketing făcute cu claritate, simplitate și esențialism.

Vrei să lucrezi cu Esențialul™?

Da, am un proiect