De ce să nu pui formular de contact pe site-ul tău

Toată lumea își pune la foc automat câte un formular de contact pe pagina de Contact. A devenit o regulă.

Dar mie cum îmi place să gândesc de 3 ori orice element pun pe un site, am analizat mai bine eficiența și sensul unui formular de contact pe site și iată la ce concluzii am ajuns.

Formularul de contact creează un sentiment de nesiguranță

De ce? Pentru că nu știi unde se duce mesajul și nu știi dacă a ajuns cu adevărat la omul pe care ai vrut să-l contactezi. Formularul de contact este ca o fantomă: habar nu ai ce face cu mesajul tău și dacă funcționează.

E un fel de secretară peste care nu poți să treci ca să ajungi direct la director. Pe lângă acest lucru, faptul că nu-i oferi omului direct emailul tău, ci în loc îi pui un formular, nu ajută la relația de încredere pentru că nu te deschizi.

Formularul de contact este ca un om străin pe care îl întâlnești pe stradă și îți spune că el livrează toate scrisorile către Gigel. Iar tu, cu o doză de scepticism, îi dai scrisoarea în speranța că va ajunge la Gigel. Dar cine știe ce face ăla cu scrisoarea ta.

Mit: formularul de contact face viața mai ușoară utilizatorilor

Unii spun că e avantajos formularul pentru că nu mai trebuie omul să intre în emailul lui și să compună un email nou, ci îl introduce direct în formular și îi dă Trimite.

Dar acum, să fim serioși, dacă cineva chiar vrea să vorbească cu tine, așa-i că va face „marele efort” de a-ți compune și trimite un email din Yahoo sau Gmail?

Pe lângă asta, dacă nu pui formular de contact ai un mic avantaj: filtrezi leneșii care nu sunt atât de motivați să-ți scrie și ajung la tine doar cei care își doresc cu adevărat să ia legătura cu tine.

Pune direct emailul tău pe site

În acest fel transmiți deschidere utilizatorilor și e și mai simplu. Eu așa fac pe orice site pe care îl creez. Nu mă complic degeaba cu formulare, că lumea oricum e sătulă de completat formulare și casete. Pun direct adresa de email și alte date de contact. Și aia e: autentic și la obiect.


Cu drag, Esenţialul™.

Esențialul™ ajută coachi și terapeuți să-și monetizeze munca prin branding și marketing făcute cu claritate, simplitate și esențialism.

Vrei să lucrezi cu Esențialul™?

Da, am un proiect