Cum să ieși în evidență într-o piață suprasaturată de oferte?

Este simplu, dacă știi din ce unghi să privești lucrurile.

Piața este foarte aglomerată cu superficialitate, oferte de suprafață și mult zgomot neesențial. Ai observat?

Să-ți dau un exemplu care se aplică și în domeniul tău

Personal, am găsit o nișă liberă și nebătătorită într-un domeniu suprasaturat: crearea de site-uri. Astăzi toată lumea face site-uri, până și vecinul de la 2 care are un câine alb.

Și totuși eu am reușit să fac în așa fel încât să nu am concurență într-un domeniu atât de aglomerat de oferte.

Cum?

M-am uitat atent, am privit profund și am văzut că 99% dintre cei care fac site-uri, o fac în mod superficial, nu-și dau seama de multe mituri care nu funcționează, nu au claritate, spațiu și esențialism în piesele pe care le fac. De ce nu au claritate și esențialism în munca lor? Pentru că nu au claritate și esențialism în mintea lor pe care o folosesc la orice.

Nu este de ajuns să fii un bun profesionist tehnic vorbind ca să-ți iasă cu adevărat o operă de artă. Ai nevoie tu ca om să ai adâncime, profunzime, claritate, spațiu interior, liniște, contemplație. Ai nevoie să privești lucrurile de la rădăcină și să vezi sensul profund pentru care faci orice lucru.

Aceste lucruri se aplică în orice domeniu.

Dintr-o minte aglomerată și nestatornică nu pot ieși lucruri curate și de impact. Pentru ca orice idee să aibă forță, ea trebuie să răsară din liniște și odihnă.

Și mi-am dat seama că majoritatea celor care fac site-uri nu au aceste componente. Și sunt alții experți de ani de zile în domeniu cărora le pot arăta că se poate mai bine, mai simplu, mai clar, mai esențial. Doar aruncă o privire la site-ul esentialul.com și spune-mi câte site-uri ai mai văzut la fel.

De asemenea în orice domeniu ai intra vei observa că nișa oamenilor dedicați cu sufletul, creativi și transparenți în ceea ce oferă este o nișă destul de liberă.

Dacă tu ai aceste calități și știi să te vinzi prin ele, știi să le reprezinți, atunci nu prea ai concurență.

Dacă tu ca om ți-ai găsit unicitatea în lume prin acea combinație de calități și caracter, atunci orice proiect vei face va fi unic măcar în anumite privințe.

O altă nișă foarte liberă în orice domeniu este nișa curajului și a vulnerabilității. Foarte puțini au curajul să se deschidă și să fie vulnerabili în fața clienților. Ei îi țin pe clienți undeva la distanță. Poate ai impresia că deviez de la subiect, dar te asigur că sunt foarte bine pe subiect. Pentru că ce anume stă în spatele fiecărui produs și serviciu de pe piață?

Omul!

Și poate ai impresia că oamenii cumpără produse și servicii. Dar, dacă privești în profunzime, vei vedea că oamenii cumpără relații, legături și încredere. Produsele și serviciile sunt mai mult un pretext de suprafață. Niciodată un produs sau un serviciu nu va surclasa nevoia omului de conexiune, siguranță, încredere și iubire.

De aceea pune accentul pe acestea și vei vedea că în realitate, pentru oamenii care au această combinație de calități piața este foarte liberă și nu concurează cu nimeni de fapt, în timp ce, paradoxal, piața este plină.

Acești oameni își cunosc foarte bine unicitatea, au încredere mare în ei și în ceea ce oferă și știu în sinea lor că piața nu oferă nici pe aproape ceea ce oferă ei, oricât de aglomerată ar fi de oferte.

Fă parte din acești oameni și vei vedea că ești singur pe vârf de munte într-o lume în care majoritatea se chinuie să scoată capul din mulțime și să vândă ceva.


Cu drag, Esenţialul™.

Esențialul™ ajută coachi și terapeuți să-și monetizeze munca prin branding și marketing făcute cu claritate, simplitate și esențialism.

Vrei să lucrezi cu Esențialul™?

Da, am un proiect