Articolul care îți arată câtă valoare îi oferi de fapt clientului într-o ședință

Ești coach sau terapeut și nu prea ai curaj să încasezi bani de la clienți? Sau crezi că nu oferi mare valoare ca să meriți să fii plătit gras?

În acest articol îți arăt că sunt 3 tipuri de valoare pe care i le oferi clienților tăi.

Tipul de valoare #1. Prezența ta în fața clientului

Pentru mine, prima și cea mai mare valoare pe care i-o ofer clientului într-o ședință de consultanță sau de aflare a nevoilor pentru un site este prezența mea în fața lui.

Faptul că m-am sculat din pat pentru el, faptul că i-am făcut loc în mintea, în inima și în programul meu. Faptul că m-am pregătit pentru tine. Faptul că am mereu grijă în viața mea personală să am energie cât mai mult și mai rafinată, să fiu sănătos, concentrat, creativ, genial, cu inițiativă, extrem de încrezător, toate astea mă transformă pe mine într-un diamant în fața clientului.

Deci prima valoare pe ca i-o ofer este pur și simplu prezența mea în fața lui, fără să-i spun nimic, fără să fac nimic.

De multe ori mi s-a spus că sunt un generator de energie pozitivă. Și oamenii pleacă mai fericiți decât erau înainte să se întâlnească cu mine.

Și gândește-te în general la oamenii care nu au pe cineva cu care să împărtășească companie de calitate… (majoritatea).

Tipul de valoare #2. Ascultarea autentică și feedbackul sincer

Al doilea tip de valoare pe care îl oferi clientului este faptul că îl asculți activ și îi dai un feedback sincer, din exterior, dintr-o perspectivă non-personală. Practic în acest moment tu devii pentru clientul tău un dispozitiv uman de recepție și feedback care îl ajută pe el să se vadă și din exterior și să se simtă ascultat.

Iar dacă ai darul de a simți și citi foarte bine oamenii, atunci valoarea feedbackului tău crește exponențial.

Tipul de valoare #3. Informațiile, experiența și expertiza ta

Al treilea tip de valoare și cel mai des conștientizat este expertiza ta în domeniul în care profesezi. Aici îi oferi clientului tău tehnici, abordări, informații specializate, energie autentică din propria ta experiență, îl ajuți să sape în adâncime, îl ții de mână să-și înfrunte fricile și să-și recunoască rănile, etc.

Unii oameni cred că au de oferit doar acest al treilea tip de valoare și uneori nu au încredere nici aici. Dar nu este așa.

Atitudinea pe care să o ai față de clienții tău în raport cu valoarea ta personală

E bine să conștientizezi profund în toate celulele corpului tău că nu ești de ici de colo! Că prezența ta, timpul tău, energia ta, darurile tale, expertiza ta, toate acestea nu se găsesc de-a gata și nu ar trebui să fie luate de-a gata sau să fie trecute cu vederea.

Și te rog eu frumos, să nu te mai gândești niciodată că informațiile și expertiza pe care o deții sunt mai valoroase decât tine ca om care exiști pe pământ.

Frate, ești unic, ești o ființă care respiră și deține cel mai complex mecanism din lume: corpul. Vreau să mergi pe stradă cu această atitudine, cu spatele drept și atitudine regală, pentru că însemni ceva și însemni mult!

Uită de experiențele și expertiza ta deocamdată! Pe primul loc este însăși existența și prezența ta la nivel de valoare pe care o ai de oferit acestui Pământ și oamenilor care locuiesc pe el.

Totuși, ai grijă ca aceste conștientizări să fie bine înrădăcinate în tine și să le faci să fie ale tale în mod autentic. Căci dacă te duci la clienți cu textele pe care ți le-ai citit într-un articol, ei vor simți că te minți și că nu simți cu adevărat ce spui.

Și data viitoare când mai crezi despre tine că nu ai valoare și nu ai pentru ce să fii plătit gras, revino la aceste revelații.

Până data viitoare, have fun!


Cu drag, Esenţialul™.

Esențialul™ ajută coachi și terapeuți să-și monetizeze munca prin branding și marketing făcute cu claritate, simplitate și esențialism.

Vrei să lucrezi cu Esențialul™?

Da, am un proiect