Acel moment când îți lansezi un site și crezi că lumea se oprește în loc pentru tine

E amuzant să văd cum unii oameni care își fac un site pentru prima dată au impresia că lumea se oprește în loc pentru că și-au făcut ei site. Au o impresie subtilă că sunt speciali, de parcă ar fi primii care și-au făcut un site.

În acest articol te ajut să scapi de așteptări nerealiste ca să te asiguri că îți faci un site cât mai relevant, valoros și la obiect pentru publicul tău țintă. Este un articol mai dur, dar cu cât îl accepți mai repede, cu atât mai bine și mai productiv pentru tine.

Pe oameni nu-i interesează cu adevărat că ți-ai lansat tu site

Și asta pentru că pe net mai sunt miliarde de site-uri. Pentru tine este un moment mare lansarea primului tău site oficial. Dar vizitatorii sunt tot la locul lor, nu sunt impresionați.

E fain să te bucuri și să-ți mângâi egoul că ți-ai lansat site, totuși e bine să știi următoarele lucruri dacă vrei ca acel site să aibă popularitate și productivitate, nu doar mândria proprietarului:

  • pe oameni îi interesează ce câștigă ei dacă intră pe site-ul tău, de ce și-ar da timpul și energia ca să-ți viziteze site-ul
  • trebuie să vii cu multă valoare dacă vrei să atragi atenția și să-ți formezi un trafic decent
  • e bine să vii cu mesaje și conținut original, dinamic, carismatic, substanțial

Ține minte, lansarea site-ului nu este totuna cu succesul site-ului. S-ar putea să-ți lansezi site-ul și să stea în paragină mult și bine dacă nu analizezi foarte bine înainte următoarele lucruri:

  • de ce fac acest site? pentru ce cauză? care este motivația mea adâncă?
  • ce am de oferit și cui?
  • am verificat și știu clar că site-ul meu rezolvă o problemă reală oamenilor care îl vizitează? sau îmi fac site ca să mă simt eu bine că am site?

Dacă nu vrei să fii singurul vizitator de pe site-ul tău, e bine să-ți răspunzi sincer și cât mai repede la aceste întrebări. Dacă încă nu ai un mesaj important care merită auzit și contribuie în mod real în viața vizitatorilor, atunci mai bine stai acasă și nu mai cheltui banii degeaba pe un site. Nu încă.

Clarifică-ți bine cum anume vei face tu viața oamenilor mai bună prin site-ul tău. Este cel mai important lucru de clarificat.

Pentru că până la urmă site-ul îl faci pentru oameni, nu pentru tine.

Sigur, nevoile tale sunt foarte importante și e bine să ții cont de ele și să ți le satisfaci.

Dar când vine vorba de mediul online, banii vor veni la tine după ce le oferi oamenilor valoare multă și autentică, nu invers. Nu pune nevoile tale pe primul loc când vine vorba de crearea unui site, pentru că tu ești unul singur, iar vizitatorii tăi sunt cu miile.

Cu cât digeri și integrezi mai bine această realitate a mediului online, cu atât șansele tale de a-ți face un site care va fi popular și productiv cresc vertiginos.

Până data viitoare, distracție plăcută!


Cu drag, Esenţialul™.

Esențialul™ ajută coachi și terapeuți să-și monetizeze munca prin branding și marketing făcute cu claritate, simplitate și esențialism.

Vrei să lucrezi cu Esențialul™?

Da, am un proiect